
KETŠUPISORBETT
Ketšupijäätis on kooslus, mida poelettidelt juba naljalt ei leia. Vürtsikas-tomatine külm amps sobib einekordade vahele maitsemeelte ergastamiseks.
Vaja läheb:
- 200 g Salvest Ketšupit
- 75 g suhkrut
- 200 ml vett
- 6 tilka Tabascot
- 2 tl Worchesteri kastet
- ½ laimi mahl
1 – Valmista segu
Pane vesi ja suhkur potti. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta. Sega omavahel jahtunud suhkrusiirup ja ketšup, maitsesta Tabasco, Worchesteri ja laimimahlaga. Vala segu madalasse kaanega vormi ja tõsta sügavkülma.
2 – Pane sügavkülma
Sega külmunud mass 2-3 korda paari tunni jooksul kahvliga korralikult läbi. Tõsta uuesti sügavkülma. Toimi nii kuni sorbett on ühtlaselt külmunud.
3 – Serveeri ning naudi!
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee