
KRÕBEDAD KURGITŠIPSID DIPIKASTMEGA
Valmista peoõhtuks põnevad suupisted ja üllata sõpru krõbedate kurgitšipsidega. Serveeri kurgitšipse terava jalapeno ketšupiga või maheda dipikastmega.
Vaja läheb:
Kurgitšipsid:
- 3 tk Salvest kodust kurki mädarõikaga
- 2 dl panko riivsaia
- 1 dl jahu
- soola
- pipart
- frittimiseks 0,5 l õli
Dipikaste:
- 2 sl Salvest majoneesi
- 2 sl kreeka jogurtit
- 2 sl Salvest Jalapeno ketšupit
- 1 purustatud küüslauguküüs
- 1 sl hakitud murulauku
- veidi hakitud tilli
- soola
45 min
Valmistusaeg
1 – Lõika kurgid
Lõika kurgid viiludeks. Purusta panko riivsaia köögikombainis veidi peenemaks. Võta 3 kaussi, pane ühte kaussi riivsai ning teise jahu, maitsesta soola ja pipraga. Kolmandas kausis klopi lahti muna. Kuumuta potis õli.
2 – Paneeri kurgiviilud
Kasta kurgiviilud kõigepealt jahu sisse, siis muna sisse ja lõpuks riivsaia sisse.
3 – Fritüüri
Fritüüri krõbedaks. Tõsta krõbedad kurgiviilud köögipaberile nõrguma.
4 – Valmista dipikaste
Kastme jaoks sega kõik ained.
5 – Serveeri ning naudi!
Serveeri krõbedaid kurgitšipse dipikastme või Salvest Jalapeno ketšupiga.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: https://liisiblogi.ee/