KAPSA-KRUUBIHAUTIS

Tõeline talvetoit esiisade retseptivaramust, millele lisaks kapsale-kruubile annab maitset ka parajalt pruun peekon. Toitev hautis valmib imelihtsalt ning on oodatud külaline igal talvisel pidulaual.

Vaja läheb:

  • 300 g läbikasvanud peekonilõike
  • 1 sibul
  • 2 dl odrakruupe
  • 0,5 l keeva vett
  • 530 g Salvesti praekapsast
  • 200 ml rõõska koort
  • soola

1 – Pruunista liha

Tükelda peekon kuubikuteks ja tõsta külmale pannile. Seejärel aja pann kuumaks ning pruunista liha.

2 – Lisa sibul, odrakruubid ning muud koostisosad

Alanda kuumust ja lisa pannile hakitud sibul ning odrakruubid. Kuumuta paar minutit, lisa pannile kuum vesi ja lase kaanega kaetult tasasel tulel haududa 1 tund kuni kruubid on pehmed. Kui kruubid on pehmed, lisa veidi soola ja praekapsad. Vala peale rõõsk koor, kuumuta keemiseni.

3 – Serveeri ning naudi!

Seejärel lase 5 minutit tasasel tulel haududa ning serveeri.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee