Kihiline magustoit leiva ja mustika-õunapüreega

Lihtne magustoit lapsele riivleivast, kohupiimakreemist ja Põnn ökoloogilisest mustika-õunapüreest. Magustoit sobib eriti hästi Eesti rahvuspühadel serveerimiseks.

Retseptist tuleb 4 väikest portsjonit.

Koostisosad

Vaja läheb:

  • 2 viilu musta leiba
  • 1-2 spl võid
  • 2 spl naturaalset siirupi (nt kaarobisiirup) või 1 spl suhkrut
  • 0,25 tl kaneeli
  • 200 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 0,5 tl vaniljesuhkrut
  • 1 pakk ehk 100 g Põnni Ökoloogilist mustika-õunapüreed
  • serveerimiseks mustikaid

Juhend

  1. Purusta leib

    Purusta leib köögikombainis pudiks.

  2. Rösti leivapuru ja maitsesta

    Kuumuta pannil või, lisa leivapuru, siirup või suhkur ning kaneel ja rösti mõni minut. Lase riivleivapurul täielikult jahtuda.

  3. Sega kohupiimapasta vaniljesuhkruga

  4. Tõsta pokaali kihiti

    Tõsta pokaali põhja kohupiimapastat, seejärel mustika-õunapüreed, puista peale riivleivapuru ja kaunista mustikatega.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee