Lasanje pastakastme ja spinatiricottaga

Lasanje pastakastme ja spinati-ricottaga valmib lihtsalt ja kiiresti. Pastakastmele lisatud mahlane kanafilee muudab roa eriti toitvaks. Kõrvale serveeri värsket salatit.

Koostisosad

Vaja läheb (2-3 sööjale):

  • 100 g külmutatud spinatit
  • 200 g ricotta kohupiima
  • Soola ja pipart
  • 100 g riivjuustu
  • 24 lasanjeplaati
  • 200 ml kohvikoort
  • 420 g Salvest Pastakastet kanafileega

Juhend

  1. Valmista spinatiricotta

    Sulata külmutatud spinat, nõruta ja pigista kuivaks. Sega spinat ricottaga, lisa 100 ml kohvikoort ja 50 g riivitud juustu. Maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi.

  2. Valmista lasanje

    Võta väiksem ahjuvorm. Nirista ahjuvormi põhja 2-3 sl kohvikoort. Laota põhjale 3 lasanjeplaati. Tõsta peale pool pastakastmest. Laota peale kiht lasanjeplaate. Tõsta peale ricottasegu. Kata lasanjeplaatidega. Tõsta peale ülejäänud pastakaste. Kata lasanjeplaatidega. Nirista peale ülejäänud kohvikoor ja raputa peale ülejäänud riivjuust. Kata vorm fooliumiga.

  3. Küpseta ja serveeri

    Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. 10 minutit enne valmimist võid fooliumi eemaldada, nii saad mõnusa krõbeda juustukatte. Tõsta lasanje ahjus ja lase enne serveerimise veidi jahtuda – nii on lasanjet lihtsam serveerida.